Ballerina Girl

Den ryska baletten är en ständig källa till inspiration för modet och har unik roll i utvecklingen av modet i början av 1900-talet med Paul Poiret i spetsen. Han revolutionerade modet och frigjorde kvinnan från korsetten och introducerade en lösare, mer exotisk siluett med haremsbyxor och kimonor. Hans största inspirationskällor var Orienten och den ryska baletten. John Galliano, Yves Saint Laurent och Proenza Schouler är också designers som hämtar inspiration från denna magisk vackra installation. Här är några teckningar jag har gjort på temat. Jag tycker att det är något förtrollande, nästan överjordiskt, med ballerinor.

IMG_9598IMG_4633IMG_4612IMG_0136 2IMG_0137 2IMG_0135

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s